Álrevizor járja Budapest üzleteit - ne dőljön be neki!

Infostart
2009. augusztus 28. 16:36
Álrevizor járja néhány napja a budapesti üzleteket. Az 50 év körüli férfi az APEH Központi Hivatala egyik munkatársának nevével visszaélve, hamis igazolvánnyal ró ki helyszíni bírságot, és szed be jogtalanul pénzt a kereskedőktől.

Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője hangsúlyozta: ha valaki ilyen helyzetbe kerülne, ne fizessen az illetőnek, hanem azonnal értesítse a rendőrséget.

Mint mondta, az adóhatóság revizorai mindig párban járnak, sosem egyedül. Igazolványuk mellett felmutatnak egy megbízólevelet, de ha valaki nem bízik meg bennük, a megbízó levélen szereplő kontaktszámon telefonon érdeklődhet arról, valóban az APEH megbízását teljesítik-e.

Az ellenőrök sosem rónak ki helyszíni bírságot, és csekket sem hagynak a helyszínen, mivel az ellenőrzéseket mindig később, egy határozattal zárják le, amelyet írásban kap meg a vállalkozó.

A hatóság két konkrét esetről tud Budapesten, amikor a magát revizornak kiadó 50 év körüli férfi egy 20 ezer, illetve egy 30 ezer forintos helyszíni bírságot szabott ki. Valószínűsítik azonban azt, hogy a III. és a XIV. kerületi üzlet mellett más helyszínen is járt az elkövető.

Az adóhivatal már értesítette a rendőrséget.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást