Versenykorlátozó a terézvárosi parkolási pályázat

Infostart
2009. augusztus 26. 16:15
Több ponton is versenykorlátozó volt az a pályázat, amelyet a terézvárosi parkolás üzemeltetésére írt ki a kerületi önkormányzat - mondta a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője. Mihálovits András hozzátette: éppen ezért a versenyhivatali hatóság közbeszerzési döntőbizottsághoz delegált tagja kérte a jogorvoslati eljárást, aminek következménye a pályázat felfüggesztése.

Több ponton is versenykorlátozó volt a Terézvárosi Önkormányzat által kiírt pályázat - mondta az InfoRádióban Mihálovits András. A kerület túl hosszú időre szerződött volna a parkolóhelyek üzemeltetésére, ráadásul olyan pénzügyi követelményeket támasztott, amely aránytalan volt.

A helyhatóság elvárta például azt, hogy a pályázó, amely 6641 parkolóhely és 142 jegykiadó automata üzemeltetésére szerződött volna, és ezért 166 millió forintos koncessziós díjat kellett volna fizetnie a kerületnek, az elmúlt három évben legalább 1,2 milliárd forintos árbevételt tudjon magáénak, amelynek fele parkoló-üzemeltetésből származik.

A Közbeszerzési Döntőbizottság ideiglenesen felfüggesztette a pályázatot, ami azt jelenti, hogy egyelőre Terézváros senkivel sem köthet szerződést, végleges döntést azonban csak ezután hoz a testület.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást