Bár kevesebbet utazunk, a biztosításra nem sajnáljuk a pénzt

Infostart
2009. augusztus 17. 13:11
Kevesebben utaznak külföldre, mégis nőtt a megkötött utasbiztosítások száma - derült ki a netrisk statisztikáiból. Az adatokból az is látszik, hogy nemcsak több kötvényt vettek, hanem magasabb az exkluzív kategóriába sorolt biztosítások száma.

Bár az adatok szerint kevesebben utaznak külföldre a recesszió miatt, mégis 40 százalékkal több utasbiztosítást kötöttek idén június-júliusban, mint tavaly ilyenkor - derült ki a netrisk.hu által közzétett adatokból.

A biztosítási portál elemzése szerint a külföldi utazások átlagos időtartama most is 10 nap, drasztikusan nőtt ugyanakkor az exkluzív biztosítások aránya: tavaly az értékesített kötvények 26 százaléka mögött volt nagyobb biztosítási fedezet, idén ez az arány 40 százalékra ugrott.

Az utazók 29 százaléka választott átlagos fedezetet kínáló terméket, míg a minimális, alapszintű szolgáltatást nyújtó kötvények aránya a tavalyi 43 százalékról 30-ra esett vissza.

Egy utazási napra átlagosan 887 forintot költenek biztosításra a külföldre utazók, és a legtöbben bankkártyával fizetnek a kötvényekért. A bankkártyás fizetések aránya a tavalyi 72 százalékról 77-re emelkedett, az átutalások aránya pedig 20 százalék.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást