Kerületek, ahol bátran alkudhatunk az ingatlanra

Infostart
2009. augusztus 6. 07:03
Drasztikusan visszaesett az eladott lakások száma a fővárosban 2009 első felében, és őszig várhatóan teljesen befagy a piac - mondta az AL Holding elnöke. Hunyady Attila szerint a fejlesztők szabadulni szeretnének a lakásokról, attól azonban óva int, hogy egy-egy nagyobb árcsökkentésnek bedőljünk.

Õsszel nagyjából ezer új építésű lakást értékesítettek a fővárosban a beruházók, a szám azért volt ilyen magas, mert az emberek még megpróbálták kihasználni az azóta megszüntetett ingatlanvásárlási állami támogatásokat - mutatott rá az InfoRádióban az AL Holding elnöke.

Júliustól azonban szinte teljesen leállt a kereskedés - tette hozzá Hunyady Attila.

A legkeresettebb a XIII. kerület, minden ötödik lakást itt kínálják, és az üzletek 22 százaléka itt jön létre, de továbbra is kedvelt a XIV. kerület. Az emberek keresik még a III. a IX. és a XI. kerületi ingatlanokat is.

Az úgynevezett másodlagos helyszíneken azonban - amelyek az ingatlanpiac fellendülésekor még keresettek voltak - semmi mozgás sincs, így igen nehéz megválni az újpesti vagy a kőbányai lakásoktól.

A szakember elmondta: ezekben a kerületekben már 5-10 százalékot engedtek az árból az értékesítők, de további kedvezmények is várhatók, így a vásárlóknak érdemes még várniuk.

Értékben a felső határ jelenleg a 30 millió forint, így a beruházók is olyan projektekben gondolkodnak, amelyekben a lakások ára ez alatt marad.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást