Cégvezetőnek lenni sem leányálom

Infostart
2009. augusztus 6. 08:50
Rossz a vállalati vezetők megítélése. Egy amerikai csúcsvállalatok körében végzett felmérés szerint a vezérigazgatók hírnevét erősen megtépázta a válság, és azt a többség szerint csak azzal lehet helyreállítani, ha vállalják a felelősséget a munkájukért.

Sokak számára vonzó a vállalatvezetői pálya, de még többen vannak azok, akik a jelenlegi cégvezetőkről igen negatív képet alakítottak ki. A Weber Shandwick az Egyesült Államokban mérte fel a csúcsvezetők megítélését és azt, mennyire vonzó ez a pálya.

A megkérdezettek 66 százaléka meglehetősen rossz véleményt fogalmazott meg, és mindössze 14 százalékuk alakított ki jó képet a felső vezetőkről - mondta az InfoRádióban Szűcs Ervin, a felmérést készítő cég közép-kelet-európai igazgatója.

A negatív összkép az elemző szerint a válsággal függ össze, sokak szerint a cégvezetők okolhatók az egész világot sújtó gazdasági problémákért.

Másoknak az csípi a szemét, hogy a gyakran állami segítségben részesülő nagyvállalatok élén állók kudarcaik ellenére hatalmas jövedelmet vehetnek fel.

A legtöbben a megfelelő kommunikációt hiányolják a cégvezetőktől, míg vannak, akik szerint presztízsüket csak a nyilvános felelősségvállalás állítaná helyre.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást