Nyaraláshoz most érdemes eurót váltani

Infostart
2009. augusztus 3. 16:20
Érdemes kihasználni a mostani erős forint árfolyamot annak, aki ebben a hónapban készül külföldi nyaralásra, és most váltania valutát - mondta el a portfolio.hu elemzője. Hétfőn délután 265 forint volt egy euró a bankközi devizapiacon. Weinhardt Attila szerint kicsi az esély további, jelentős árfolyam-erősödésre.

Hétfőn elérte idei csúcsát a forint értéke, egy euró 265 forintba került a bankközi devizapiacon. A portfolio.hu elemzője szerint a nyáron már nem várható jelentős erősödés, így érdemes most megvenni a nyaraláshoz szüksége valután, hiszen például 500 euró megváltásánál már több ezer forintot spórolhatunk a naponta változó árfolyamok következtében.

Weinhardt Attila ugyanakkor arra is rámutatott: a pénzváltóknál gyakran 10-15 forintos különbség van a valuta vételi és eladási árfolyam között, így elképzelhető, hogy nem éri meg minden, a nyaralásra szánt pénzt átváltani, érdemesebb inkább bankkártyával fizetni külföldön, ezeket a költéseket ugyanis általában középárfolyamon számolják el a bankok.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást