Van, aki 821 millióval tartozik az APEH-nek

InfoRádió / MTI
2009. július 30. 20:41
Az idei második negyedévében 214 adózó összesen 42,8 milliárd forinttal tartozott az adóhatóságnak - derült ki az APEH honlapján közzétett legfrissebb adóslistából. A hátralékhoz kapcsolódó büntetések összege 35,5 milliárd forint.

A legnagyobb adósok közül 150 a vállalkozás, 64 pedig a magánszemély. A vállalkozói listát a budapesti székhelyű Synux Szolgáltató Kft. vezeti, a bírságokat is beleértve 3,2 milliárd forint összegű tartozással. A második legnagyobb adós a szintén fővárosi Vashíd Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., harmadik pedig a tatabányai Kacifánt Babér Kft. 2-2 milliárd forintot meghaladó tartozással. Összesen 12 cégnek van 1 milliárd forint feletti tartozása.

Az APEH adóslistáján továbbra is sok a felszámolás alatt álló cég. A magánszemélyek közül egy budapesti férfi tartozik a legnagyobb összeggel az adóhatóságnak, Erdei Sándornak a bírságokkal együtt mintegy 821 millió forint adótartozása van. Az APEH negyedévente közölt adóslistájára a magánszemélyek 10 millió forint, más adózók 100 millió forint feletti tartozás esetén kerülnek fel.