eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A BMW nem egyesül a Daimlerrel

A Volkswagen és a Porsche tervezett fúziója kihat a másik két nagy német autógyár, a BMW és a Daimler közti együttműködésre is, de egyesülésük mindenképpen kizárt.

A BMW beszerzési igazgatója egy interjúban elmondta, hogy a BMW és a luxuskocsik gyártására szakosodott Daimler a közeljövőben szorosabb füzi együttműködését. A Wirtschaftswoche cimű vezető gazdasági hetilapnak adott nyilatkozatában Herbert Diess utalt arra, hogy már most számos termék beszerzésénél közös lép fel a két autógyár és úgy vélte, hogy 2012-ig az alkatrészek közel 10 százalékát együttesen fogják vásárolni, aminek eredményeképpen legalább a 4 milliárd eurót fognak megtakarítani.

Diess emlékeztetett arra, hogy a beszerzések terén a két gépkocsigyár közti együttműködés már tavaly megkezdődött és mind a BMW, mind pedig a Daimler számára annyira gyümölcsöző volt, hogy ezáltal 2008-ban már háromszor akkora összeget tudtak megtakarítani, mint egy esztendővel korábban.

Ezzel kapcsolatban a beszállító ipar már élesen bírálta a két autógyárat és rámutatott arra, hogy együttes fellépésükkel annyira leszorítják az árakat, hogy ezáltal gyakorlatilag a tönk szélére juttatják az alkatrész-szállító ágazatot. Herbert Diess ezt a Wirtschaftswoche cimü lapnak adott interjúban azzal utasította el, hogy sem a BMW sem pedig a Daimler nem jótékonykodhat a
beszállítóival.

A legnagyobb európai autógyár, a Volkswagen és a sportkocsik gyártására szakosodott Porsche küszöbön álló fúziójával kapcsolatban a beszerzési igazgató leszögezte, hogy a BWM és a Daimler között kizárt az egyesülés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×