eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Tovább csökkentik az állami cégek vezetőinek bérét

Július elsejétől további havi 35 millió 290 ezer forinttal csökkentik a tiszteletdíjakat az állami tulajdonú cégeknél - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

A társaság a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács döntését ismertetve arról is beszámolt: a tiszteletdíjak tavalyi 10 százalékos csökkentése már eddig is több mint 31 millió forint megtakarítást jelent havonta.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy 2009. május 15-én 149 többségi állami tulajdonú társaságban a több mint 1100 igazgatótanácsi, felügyelőbizottsági tag és elnök havi tiszteletdíja összesen több mint bruttó 121 millió forint volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×