eur:
392.53
usd:
365.83
bux:
66755.33
2024. április 25. csütörtök Márk

Jövő héten fellélegezhetnek az autósok

A jövő héten csökkenhetnek az üzemanyagárak, ha kitart a forint erősödése, és az olajárak nem ugranak meg hirtelen a világpiacon - mondta a Portfolio.hu elemzője az InfoRádiónak. Takács Szabolcs várakozása szerint a benzin 1-3 forinttal, a gázolja 5 forinttal lehet olcsóbb.

A szerda esti adatok alapján a gázolaj tőzsdei jegyzésára forintban mérve 6,1 százalékkal, a benzin pedig 3,1 százalékkal esett - közölte az InfoRádióval a Portfolio.hu elemzője.

Takács Szabolcs szerint ha ez a tendencia kitart a hét végéig, akkor várhatóan a MOL a jövő héten a gázolaj árát jelentősebben, a benzinét pedig kisebb mértékben fogja csökkenteni. Hozzátette: a jelenlegi helyzetben az olaj jegyzésára attól függ, hogy a befektetőknek milyen a gazdaság feltámadásába vetett hite.

A forint árfolyamának erősödése tompíthatja az olajárak emelkedését, ahogy ez a héten is megfigyelhető volt, hiszen például dollárban mérve a benzin jegyzésára 1,2 százalékkal emelkedett - fejtette ki Takács Szabolcs.

Az elemző kiemelte: jövő héten 1-3 forintos benzin-, és 5 forint körüli gázolajár csökkenésre számít.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×