Az Európai Bizottság támogatja a magyar válságkezelő intézkedéseket

InfoRádió / MTI
2009. április 28. 11:09
Az Európai Bizottság támogatja az új magyar kormány által bejelentett válságkezelő intézkedéseket és reformprogramot - közölte José Manuel Barroso bizottsági elnök kedden Brüsszelben újságírók előtt, miután megbeszélést folytatott Bajnai Gordon miniszterelnökkel.

Magyarország helyes, megfelelő intézkedéseket tesz a gazdaság "megfordítására", vagyis a fellendülés irányába terelésére, mondta az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Durao Barroso kedden Brüsszelben, miután találkozott Bajnai Gordon miniszterelnökkel.

Hozzátette: biztosítékokat kapott arra, hogy Magyarország teljesíti a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az EU feltételeit, amelyek a tavaly novemberben megszavazott, 20 milliárd eurós készenléti hitelkerethez kapcsolódnak.

Magyarország "mély gazdasági válságban" van, és gyors adócsökkentésre és nyugdíjreformra van szüksége, mondta Bajnai a közös sajtóértekezleten.

Bajnai a sajtótájékoztatón elmondta: azért utazott Brüsszelbe, hogy bemutassa a magyar válságkezelő programot, és bizalmat, támogatást kérjen az uniótól. Megállapította, hogy Magyarország számára az Európai Unió biztos hátteret jelent a bajban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Fóris György, a Bruxinfo elemzõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást