A válság elől a biztosítók sem menekülhetnek

Infostart
2009. április 17. 14:05
A díjbevételek 20 százalékos visszaesésére számít a biztosítási piacon az AEGON Magyarország vezérigazgatója. Zatykó Péter hozzátette: emelkedik a fizetési késedelembe esett ügyfelek száma, és egyre többen döntenek a megtakarításaik lejárat előtti visszavásárlása mellett.

Az AEGON Magyarország vezérigazgatója az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: egyharmadára estek vissza az egyszeri díjas biztosítások. Zatykó Péter szerint az is megfigyelhető, hogy megindultak a visszavásárlások, amely a tájékozatlanságnak és a további veszteségek miatt félelemnek a következménye.

Hozzátette: ha valakinek a biztosítása mellett jelzáloghitele van, és megszorul, akkor szinte biztos, hogy a biztosítás továbbfizetéséről mond le, sőt az addig felhalmozott megtakarításait is hiteltörlesztésre fordítja. Elmondta: a visszavásárlások száma 50-70 százalékkal nőtt az előző időszakhoz képest.

A vezérigazgató kiemelte: megjelent azoknak a köre is, akik a lakáshitelhez hasonlóan a biztosítási részletekkel is elmaradnak, bár ez egyelőre csak az ügyfelek néhány százalékára jellemző.

Zatykó Péter szerint a biztosítási piacnak akár húsz százalékos díjbevétel-csökkenéssel kell számolni idén.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Marosvölgyi Péter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Zatykó Péter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást