Van, aki már tudja, mikor lesz vége a válságnak

Infostart
2009. április 6. 19:17
A Nemzetközi Valutaalap meglátása szerint a jelenlegi válság végét majd az amerikai ingatlanpiac jelezheti elsőként előre. Az IMF vezére úgy véli, hogy az ingatlanpiac mellett több indikátort érdemes még figyelni a válság lefutásával kapcsolatban.

A válság az amerikai ingatlanpiacról indult ki, ezért az élénkülés jelei elsőként ott is jelentkeznek majd - nyilatkozta Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója a Le Figaro francia napilapnak az APA hírügynökség tudósítása szerint.

Strauss-Kahn véleménye szerint amikor a tengerentúli lakásárak esése megáll, az jelzésértékű lehet a válságból történő kilábalás szempontjából. A Nemzetközi Valutaalap prognózisa azzal számol, hogy 2010 első félévében indulhat meg a fellendülés.

További fontos indikátornak nevezte az IMF vezére a válság lefutásával kapcsolatban a nemzetközi kereskedelem alakulását és a befagyott hitelpiacok helyzetét, ezen kívül érdemes lehet még figyelni a vállalatok raktárkészleteinek alakulását is - írja az osztrák hírügynökség.