Optimizmus uralhatja a részvénypiacot

Infostart
2009. április 6. 09:23
A Portfólió elemzője, Sándor Dávid szerint optimista lehet a részvénypiac a héten. a befektetők elsősorban a vállalatok vezetőinek várakozásaira lesznek kíváncsiak. A forintnak a befektetési hangulat ad irányt. A piacot Bajnai Gordon programja és kormányának névsora is befolyásolhatja.

Sándor Dávid, Portfólió elemzője úgy látja, az optimizmus uralja a piacot, ami átragadhat Európára is. Ázsiában már 1-2 százalékos pluszban voltak a tőzsdék, ahogy Európában is. Az elmúlt hetekben megfigyelt pozitív befektetői hangulat okozott emelkedést. A befektetők kiemelten figyelik a pénzügyi szektor képviselőit.

Vélhetően a konkrét, negyedéves számok helyett a befektetők inkább arra lesznek kíváncsiak, hogy a vállalatok vezetői milyen várakozásokat fogalmaz meg a második negyedévre -tette hozzá.

Nem lesznek sem külföldön, sem Magyarországon érdemi makrogazdasági adatok a héten, a forintnak továbbra is a nemzetközi és a régiós befektetési hangulat ad irányt, a szereplőket az érdekli, hogy mit tartalmaz Bajnai Gordon programja, és hogy kik lesznek kormányának tagjai - fogalmazott Sándor Dávid.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást