Érdemes várni a tankolással, olcsóbb lesz a benzin

Infostart
2009. április 6. 15:15
Jó hír az autósoknak, hogy a múlt heti 6 forintos emelés után ezen héten csökken az üzemanyagok ára. A Portfolio.hu elemzője azt mondta: a benzin és a gázolaj nemzetközi jegyzésárának csökkenése indokolja a változást.

Bruttó 2 forinttal lesz olcsóbb szerdától a benzin és a gázolaj is a hazai kutakon - tudta meg a Portfolio.hu. Takács Szabolcs elemző elmondta: a MOL a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 247,4 forintért, a gázolajat pedig bruttó 242,9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 2 forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon, ami azt jelenti, hogy a benzin literje átlagosan körülbelül 262-263 forintba kerülhet majd, miközben a gázolajat átlagosan 257-258 forint körül mérhetik.

Az árcsökkentés nem meglepő, hiszen a tőzsdei üzemanyagárak közül forintban mérve a benziné 0,5 százalékot csökkent a múlt héten, miközben a gázolaj ára 6,3 százalékkal csúszott vissza. Dollárban a benzin ára 2,8 százalékkal drágult, a gázolajé viszont 3,2 százalékot esett.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást