Mérnök, informatikai és egészségügyi diplomás kerestetik!

Infostart
2009. március 27. 14:20
Jelenleg mérnöki, informatikai és egészségügyi területen érzékelhető a diplomás szakemberhiány, és ezen még a válság sem változtatott - ezt tapasztalják a Műegyetemi Állásbörze szervezői. Bár kevesebb a kiállító cég és az álláslehetőség, az április 8-9-i börzén 145 cég 2100 ajánlatából válogathatnak az érdeklődők.

Az április 8-9-i Műegyetemi Állásbörzén 145 kiállító cég 2100 állásajánlatából lehet választani - mondta az InfoRádiónak a rendezvény tanácsadója. Kroknay Szabó Mária kiemelte: a gazdasági élet minden szektorából képviseltetik magukat a cégek a börzén, de így is érezhető a válság hatása, hiszen a korábbinál 30-35 százalékkal kevesebb lesz a kiállító.

A papírforma nem mindenben érvényesül, ugyanis autóipari cégek is kínálnak munkalehetőséget a rendezvényen, ugyanakkor idén először nem képviseltetik magukat külföldi székhelyű, külföldön állást kínáló vállalatok - emelte ki.

A tanácsadó kifejtette: jelenleg a mérnöki, informatikai és egészségügyi területen diplomás szakemberhiány van, ezen a válság sem változtatott.

A legkeresettebbek a villamosmérnöki végzettséggel rendelkezők, de jó eséllyel találnak állást az informatikusok, a gépészmérnökök és a műszaki menedzserek - közölte Kroknay Szabó Mária.

További részleteket a Karrier magazin keddi adásában hallhatnak.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást