Most érdemes részvényt venni!

Infostart
2008. december 19. 15:14
Kockázatvállalási hajlandóságtól függ, mibe fekteti valaki a megtakarítását, de az alacsony árak miatt most érdemes részvényt vásárolni - véli a Generali Alapkezelő elemzője. Pallag Róbert az InfoRádiónak elmondta: kisebb kockázatú, biztosabb hozamú lehet a kötvénypiac.

Akinek alacsony a kockázatvállalási hajlandósága, annak vonzó lehet egy egyszerű bankbetét is, ami biztonságos választás. Aki kicsit merészebb, az bátran fordulhat a részvénypiac felé, most érdemes beszállni - mondta az InfoRádiónak a Generali Alapkezelő elemzője.

Pallag Róbert rámutatott: amennyiben beigazolódnak a várakozások, és jelentősen csökken az alapkamat szintje a következő egy-másfél évben, komoly árfolyamnyereséget lehet elérni a hazai kötvénypiacon.

A szakértő figyelmeztetett: a részvényvásárlásnak vannak jelentős kockázatai, de olyan alacsony árfolyamok már régen voltak, mint most. Ez évtizedes viszonylatban nézve is kihasználásra érdemes lehetőség - hívta fel a figyelmet.

Portfóliónkat lépcsőzetesen érdemes felépíteni, havi fix összeg befektetésével már akár hároméves távlatban is jelentős nyereségre van kilátás - vélekedik Pallag Róbert.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást