Patai Mihály lett a tőzsde elnöke

InfoRádió / MTI
2008. december 4. 11:47
Patai Mihályt választotta elnökévé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) megújított igazgatósága a csütörtöki rendkívüli közgyűlést követően.

A BÉT közgyűlésén három új tagot választottak az igazgatóságba: Patai Mihályon kívül Mohai György, a BÉT vezérigazgatója és Barlai Róbert (OTP) került be a testületbe.

Patai Mihályt, az UniCredit Bank Hungary elnök-vezérigazgatóját a BÉT-ben többségi tulajdonos osztrák konzorcium jelölte a tőzsdeelnöki posztra.

Patai Mihály a közgyűlésen napirend előtti kérdésre válaszolva közölte: nem szerepel a tervekben a BÉT részvényeinek tőzsdei bevezetése.

Az új elnök megválasztását követően azt mondta: konszenzusra fog törekedni, hogy egyformán képviselje minden tulajdonos érdekét.

A pénzügyi válság valójában lehetőség, amelyből a Budapesti Értéktőzsde nyertesként kerülhet ki, különösen egy erős regionális szövetség tagjaként - emelte ki.

Az elnök elmondta, hogy a tőzsde operatív vezetésében nem tervez változtatásokat, azt teljes egészében rábízza Mohai Györgyre, aki teljes bizalmát élvezi.

Mohai György beszédében kiemelte, hogy a válság során megnőtt ügyfélkockázat miatt a szabályozott piacok, így a tőzsde egyre népszerűbbek lesznek. A BÉT azért is erősödhet a közeljövőben, mert a drága banki finanszírozás miatt egyre több cég kíván megjelenni a tőzsdén, tette hozzá.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kaputa Júlia tudósítása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást