Ismét gyengül a forint

Infostart
2008. november 12. 16:14
A délután újra romló nemzetközi befektetői hangulatban fokozatosan egyre gyengébb szintek felé "kacsintgat" a forint az euróval szemben, összhangban a régiós devizák mozgásával - írja a Portfolio.hu.

A kockázatkerülő hangulat újra a dollár malmára hajtja a vizet, amely szerdán ismét 1,25 közelébe erősödött az euróval szemben. Ilyen környezetben nem meglepő, hogy az euróval szembeni forintjegyzések bőven 270 felett mozognak a bankközi devizapiacon.

A mintegy fél százalékos mínuszban, 271 körül mozgó forintárfolyam a fél négyes amerikai részvénypiaci nyitást követően rövid idő alatt 273 közelébe emelkedett az euróval szemben az alacsony forgalmú kereskedésben. Ez a szint két hete, az IMF által dominált 20 milliárd eurós hitelcsomag bejelentése óta a leggyengébb forintárfolyamot jelzi. Később aztán 272 körül folytatódott a kereskedés.

Az amerikai főbb indexek 2% körüli mínuszban állnak, a német DAX-index is nagyot fordult napon belül.

A dollárral szembeni forintjegyzések 217 körül, míg a svájci frankkal szembeniek 183 körül hullámoznak a bankközi devizapiacon. Mindkét szint 1-1% körüli forintgyengülést tükröz a keddi záróértékekhez képest.