Együttműködés a lízingcsalások felderítésére

InfoRádió / MTI
2008. november 10. 13:51
A Magyar Lízingszövetség együttműködési megállapodást kötött Budapesten az Országos Rendőr-főkapitánysággal (ORFK) a lízingszerződések kapcsán felmerülő hitelfizetési visszásságok és finanszírozási csalások visszaszorítása érdekében.

A megállapodásról tartott tájékoztatón Lévai Gábor, a lízingszövetség főtitkára elmondta: a lízingcégek csaknem háromezer feljelentést tettek az elmúlt két évben a finanszírozási csalásokkal kapcsolatban. Ezeknél a szerződéseknél az eddig feltárt kár meghaladta az ötmilliárd forintot.

A tényleges kár éves szinten akár 10-15 milliárd forint is lehet, mivel egyes lízingcégek számos esetben nem tesznek feljelentést a gyanús szerződések, illetve az ezzel elkövetett autólopások kapcsán - tette hozzá.

Házi István, az ORFK főkapitány-helyettese elmondta, a szerződés javítja, hatékonyabbá teheti a rendőrség munkáját is, hisz a megállapodás alapján a lízingszövetség tagcégei a rendőrség munkatársai számára oktatásokat szerveznek, illetve az egyes lízingcsalások kapcsán kiterjedtebb adatokkal látják el a rendőrséget a jövőben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Panulin Ildikó összeállítása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Házi István
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lévai Gábor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást