Wabard Biztosító: Európán belül egy órán belül megérkezik a segítség

Infostart
2008. október 31. 15:30
Saját, 4.200 darabos teherautó flottájának megduplázása mellett már a biztosítási díjak fedezik a költségeket, emellett 40-50 ezer személygépkocsi kötelező felelősségbiztosítására is számít a Wabard Biztosító. Az új cég tulajdonosa, Wáberer György elmondta: hamarosan casco-, személy-, kezességi és a szállítással kapcsolatos felelősségbiztosítással is megjelennek a piacon.

Amennyiben a cégcsoport saját 4200 darabos teherautó-flottája mellé még ennyi teherautó felelősségbiztosítását sikerül megszerezniük, akkor a biztosítási díjak fedezik a Wabard Biztosító költségeit - mondta az InfoRádiónak Wáberer György, az új biztosító tulajdonosa. Hozzátette: emellett 40-50 ezer személygépkocsi kötelező felelősségbiztosítására is számítanak.

Wáberer György kiemelte: a haszongépjárművek területén jobb feltételeket tudnak biztosítani az ügyfelek számára. A társaság vállalja, hogy Európában egy órán belül megérkezik a segítség az ügyfelekhez, emellett az egyik legnagyobb szervizzel rendelkeznek Magyarországon - hangsúlyozta a társaság tulajdonosa.

A most indított kötelező felelősségbiztosítás mellett hamarosan casco-, személy-, kezességi és a szállítással kapcsolatos felelősségbiztosítással is megjelennek a piacon - közölte Wáberer György.

A vállalkozó szerint a gazdasági recessziós környezet a biztosítópiacot kevéssé érinti. Nem fog csökkeni a meglévő járműállomány, inkább az lesz a jellemző, hogy az emberek később cserélik le a járművet újra - mondta.

A Wabard jelenlegi alaptőkéje 920 millió forint, tulajdonosa pedig a cégcsoporton belül Wáberer György vagyonkezelő cége, a VKH Kft., valamint az Arden Holding Zrt. A jövő évre 2 milliárd forintos díjbevételt várnak, néhány éven belül akarnak csak nyereségesen működni. Az ügyfelek túlnyomó többségét alkusz cégeken keresztül szerzik.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást