A devizahitelezés megmarad, de változás várható az autóértékesítésben

Infostart
2008. október 15. 11:00
Egyelőre egy bank sem jelezte, hogy felfüggesztené a devizahitelezést az autóértékesítésben - legalábbis Gablini Gábor tudomása szerint. A Magyar Gépjárműkereskedők Országos Egyesületének elnöke kiemelte: ebben az évben - többek között a pénzpiaci válság és a gazdasági növekedés lassulása miatt - 10 százalék alatti lesz az autóértékesítésben a visszaesés, amely európai viszonylatban nem nevezhető rossz eredménynek.

Az autóértékesítési piacon a devizahitelezési konstrukció meg fog maradni, mert óriási igény van rá, hiszen még mindig olcsóbb, mint a forintfinanszírozás, bár vannak kockázatok, mint az kiderült - mondta az InfoRádiónak a Magyar Gépjárműkereskedők Országos Egyesületének elnöke. Gablini Gábor úgy tudja, egyelőre egy bank sem jelezte, hogy felfüggesztené a devizahitelezést az autók értékesítésében.

A szervezet elnöke kiemelte: a nulla százalékos hitelezéssel akkor van probléma, ha az adós előminősítése nem kellően alapos. Ezt tekintve az elmúlt időszakban jelentős változások történtek, így Gablini Gábor nem hiszi, hogy ez a konstrukció kiszorulna a piacról.

A Magyar Gépjárműkereskedők Országos Egyesületének elnöke úgy vélekedett: a 10-12 éves futamidő sokkal több problémát generál, mint amennyi előnnyel jár, ezért elképzelhető, hogy ezen a téren változás lesz, és ez jót is tenne a piacnak.

Ebben az évben 10 százalék alatti lesz az autóértékesítésben a visszaesés, amely európai viszonylatban nem nevezhető rossz eredménynek - tette hozzá.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást