Völgyi Miklóst bízták meg a MÁV Cargo vezérigazgatói feladataival

InfoRádió / MTI
2008. szeptember 3. 16:03
A MÁV Cargo rendkívüli közgyűlése Völgyi Miklóst, a MÁV Cargo Zrt. kereskedelmi igazgatóját bízta meg a cég vezérigazgatói feladatainak ellátásával.

A MÁV Zrt. vezetése kedden, azt követően hívta össze a MÁV Cargo rendkívüli közgyűlését, hogy tudomást szerzett arról, hogy a BRFK gyanúsítottként előállított három korábbi vezető beosztású MÁV-alkalmazottat egy 2002-2003 folyamán lezajlott gazdasági esemény miatt, és az érintettek egyike a MÁV Cargo Zrt. vezetője.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint a közgyűlés határozata értelmében Völgyi Miklós vezérigazgatói megbízása 2008. szeptember 2-tól 2008. december 31-ig szól a meglévő munkaköre további ellátása mellett. A keddi rendkívüli közgyűlés Völgyi Miklóst igazgatósági taggá megválasztotta, amely ugyancsak 2008. szeptember 2-tól 2008. december 31-ig szól.

A MÁV Zrt. szerdai közleményében hangsúlyozta, hogy a rendőrségi vizsgálati szakaszban nem áll módjában olyan adatokat, dokumentumokat nyilvánosságra hozni, amelyek befolyásolhatják a nyomozás menetét.

Hozzáteszik: a MÁV továbbra is tiszteletben tartja a személyiségi jogokat, illetve azt, hogy a vizsgálatban érintett személyeket az ártatlanság vélelme illeti meg.