Több újítást hoz a Google böngészője

Infostart
2008. szeptember 3. 11:54
Kedd estétől letölthető a Google által kifejlesztett új böngészőszoftver, a Google Chrome. A cég magyarországi képviselője azt mondta: az új böngésző előnye, hogy gyorsabb és biztonságosabb.

A keddtől letölthető Google Chrome formailag nyújt újat a többi böngészőhöz képest, ugyanis nagyobb felület áll rendelkezésre, és nem találhatók felesleges dolgok az ablakban - közölte az InfoRádióval a cég magyarországi képviselője.

Peresztegi Zoltán az új böngésző előnyei közé sorolta, hogy egy Dániában fejlesztett javascript motornak köszönhetően gyorsabb, valamint a címsor is keresőablakként működik. Szintén újítás, hogy az inkognitó üzemmód révén a megtekintett oldalak nem jelennek meg a böngésző előzményeiben, és nem hagynak nyomot a számítógépen, így titokban tarthatjuk, ha például egy webáruházban ajándékot keresünk valamelyik családtagunk számára - tette hozzá.

A cég magyarországi képviselő kiemelte azt is, hogy a Chrome-ot nem kell újraindítani, ha egy hibás weboldal miatt lefagy a böngésző, elég csak azt az egy fület bezárni, a többi használható marad.

A Google Chrome béta változata eddig pozitív visszajelzéseket kapott, de tisztában vannak vele, hogy még sok gyermekbetegsége van - mondta Peresztegi Zoltán.

A böngésző egy nyílt operációs rendszer, vagyis bárki felhasználhatja egy-egy részét, és fejleszthet belőle jobbat - hangsúlyozta a cég képviselője. Hozzátete: cél volt az is, hogy kinyissák a piacot, és lehetővé tegyék, hogy egy saját jobb böngészőt fejleszthessen bárki.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást