Sok település szívesen fogadná az Apollót

InfoRádió / MTI
2008. augusztus 18. 10:48
Győr-Moson-Sopron megyéből Mosonmagyaróvár és Kapuvár, Somogy megyéből Marcali és Nagyatád, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Nyírbogdány fogadná az indiai gumiabroncs gyárat.

Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere a Kisalföld című lapnak elmondta: a fejlesztés előtt álló ipari parkban szívesen fogadnák a zöldmezős letelepedéshez helyet kereső Apollo Tyres-t, ha tervei megfelelnek a környezetvédelmi előírásoknak és egyeztethetőek a város elképzeléseivel.

Németh Csóka Gábor, Kapuvár alpolgármestere arról számolt be, hogy a város ipartelepén 47 hektár fejlesztésbe bevonható és három hektár azonnal felhasználható terület van.

Sütő László, Marcali polgármestere a Somogyi Hírlapnak azt mondta: egy 40 hektáros, egybefüggő, tulajdonjogilag rendezett területet tudnak felajánlani a beruházáshoz, jó vasúti és közúti megközelítéssel.

Egyöntetűen támogatja a szabolcsi Nyírbogdány képviselő-testülete, hogy a település ipari parkjában valósítsa meg európai gumiabroncs-gyárát az indiai Apollo Tyres - közölte Balogh Tibor polgármester. A település múlt hét pénteken már jelezte érdeklődését a beruházás iránt, a képviselőtestület hétfő reggeli ülésén hozta meg határozatát.

Az Apollo Tyres a múlt héten jelentette be, hogy Gyöngyös helyett más helyszínt keres 200 millió eurós beruházásához Magyarországon. A beruházás 900 új munkahelyet teremtene.