Nem fogyott ki a kincstár, a nyugdíjasok megkapják járandóságukat

Infostart
2008. július 10. 16:59
Minden nyugdíjas időben meg fogja kapni a járandóságát, a kincstári számlán elegendő forrás van, és minden kötelezettséget rendben ki tudnak fizetni - mondta az InfoRádiónak a pénzügyminiszter. Veres János egyes nyugdíjasok számláit ért csalási kísérlettel kapcsolatosan úgy reagált: a folyósítások biztonságát meg kell őrizni, ezért szükség lehet a jelenlegi szabályok szigorítására.

A magyar költségvetésnek bőségesen van forrása arra, hogy a szükséges kötelezettségeit teljesítse, és teljesíteni is fogja - mondta az InfoRádiónak a pénzügyminiszter, aki hozzátette: a nyugdíjasok a következő napokban meg fogják kapni nyugdíjukat.

Veres János elmondta: ha lesz a nyugdíjakban bármiféle csúszás, akkor az nem azzal függ majd össze, hogy van-e vagy nincs pénz a kifizetéshez, ugyanis a kincstári számla rendelkezik megfelelő forrásokkal, és minden kötelezettséget rendben ki tudnak fizetni.

A miniszter hangsúlyozta: jövő héten hozzák nyilvánosságra a költségvetési helyzetről szóló részletes jelentést, ami azt fogja igazolni, hogy az első félévben a magyar költségvetés pénzforgalmilag a tervezettnél jobban teljesített.

A tervezettnek megfelelően biztosítottuk a finanszírozás forrásait, és több likvid forrás áll rendelkezésre, mint amennyi egyébként szükséges lenne a kötelezettségek teljesítéséhez - közölte a pénzügyminiszter.

Veres János nem kommentálta azt a sajtóértesülést, miszerint a kifizetések késése mögött bűncselekmény állhat, de közölte: meg fognak tenni mindent annak érdekében, hogy ha kell, a jelenlegi szabályok szigorításával is biztonságosabbá tegyék a folyósítást.

Ahol sok pénz mozdul, ott sok ember fantáziája elszabadul, hogyan lehetne ennek a pénznek egy részéhez hozzáférni. Értelemszerűen olyan biztonsági eljárásokat kell követni, ami alapján mindenki biztosan megkapja a pénzét; ez az állampolgárok és a kormány elemi érdeke - mondta a pénzügyminiszter.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást