Kétszázmilliós adócsalás miatt tett feljelentést az APEH

Infostart
2008. július 10. 21:09
Kétszázmillió forintot akart hamis számlákkal igazolni, és ezek alátámasztására "alibi" leveleket is készített egy pécsi székhelyű vállalkozás, ezért az adóhivatal adócsalás és magánokirat hamisítás miatt is feljelentést tett a társaság ellen a Vám- és Pénzügyőrségnél.

Az APEH Dél-Dunántúli Regionális Igazgatóságának ellenőrei utólagos bevallás-ellenőrzést végeztek egy számítástechnikai eszközöket forgalmazó, illetve informatikai szolgáltatást nyújtó vállalkozásnál - mondta az InfoRádiónak a szervezet sajtóreferense.

A revizorok az ellenőrzéskor hamis számlákra bukkantak, és kiderült: a vállalkozás összesen mintegy 200 millió forintot akart megspórolni fiktív számlákkal, ráadásul önmaga védelmére még hamisított levelet is megpróbált felhozni.

Marton Ferenc elmondta: ezért nemcsak adócsalás, hanem magánokirat hamisítása miatt is feljelentést tett az adóhatóság a Vám- és Pénzügyőrségnél.

A sajtóreferens elmondta azt is: olyan partnerek nevében állítottak ki számlákat, amelyekkel korábban a vállalkozásnak valós kapcsolata volt, ám a számlák keltezésekor a kapcsolat már nem állt fenn - vagyis az adócsaló a meglévő partnerei mögé bújva próbálta leírni költségeit.

Marton Ferenc úgy gondolja, hogy lesznek még hasonló esetek.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást