Egyelőre nem várható további forinterősödés

Infostart
2008. július 9. 12:08
Elérte a 230 forintos küszöböt az euró/forint árfolyam a bankközi devizapiacon. A portfolio.hu elemzője szerint egyelőre nem várható további erősödés, de pontosabb előrejelzés csak pénteken születhet, amikor nyilvánosságra kerülnek a legfrissebb inflációs adatok.

Kedden elérte a 230 forintos szintet az euró árfolyama, igaz, azonnal vissza is pattant, és némileg gyengült a magyar fizetőeszköz, hamarosan már 231 forintba került egy euró.

Madár István, a portfolio.hu elemzője rámutatott: az erősödésben szerepet játszottak az elemzői várakozások. A jövőben azonban nem várható hasonló dinamikájú változás, a forint erősségét sokkal inkább a jegybank inflációs politikája határozza meg.

Rámutatott: pénteken lesznek nyilvánosak a legújabb inflációs adatok. Ha ezek rosszak lesznek, akkor a forint további erősödése várható, ha azonban kedvezően alakulnak, akkor az 230 forintos euróárfolyam tartós lehet.

Az biztos, hogy rövid távon nem kell erősödésre számítani, a forint árfolyamát szem előtt tartók egy kis lélegzetet vehetnek.

Hanganyag: Zsámboki Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást