Még nincs új tőzsdeelnök - mi lesz a börze jövője?

InfoRádió / MTI
2008. június 19. 16:25
Nem választott új elnököt a Budapesti Értéktőzsde igazgatósága a mai ülésén; a testület Mohai Györgyöt vezérigazgatóvá nevezte ki.

A tőzsde közleménye szerint addig, amíg a BÉT igazgatósága nem választ új elnököt a testület élére, a grémiumot Cselovszki Róbert alelnöki minőségében vezeti majd.

Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde volt elnöke június 16-án mondott le elnöki tisztségéről és igazgatósági tagságáról is. A tőzsde általános vezérigazgató-helyettesi posztját Tóth Attila, a BÉT eddigi üzletpolitikai és kommunikációs igazgatója tölti be.

Az InfoRádiónak nyilatkozva a Concorde Értékpapír Zrt. alapító tagja, ügyvezető igazgatója emlékeztetett: az osztrák börze a hét elején jelentette be, hogy megvette az UniCredit Bank több, mint 25 százaléknyi tőzsdei részesedését.

Streitmann Norbert szerint ugyanakkor az osztrák BÉT-tulajdonosnak is az az érdeke, hogy a Budapesti Értéktőzsde így maradjon, ahogy van. Technikailag lehetséges ugyan egy másik magyar tőzsde létrehozása, de nincs értelme.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Streitmann Norbert
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást