Felpezsdült a balatoni ingatlanok piaca

Infostart
2008. június 5. 09:00
Megélénkült az ingatlanpiac a Balaton mellett, telkeket és lakásokat keresnek leginkább, és azt is főleg városokban - mondta az InfoRádiónak Hypo Alpe-Adria Leasing üzletág igazgatója.

Elsősorban az új építésű, balatoni panorámás lakások iránt van kereslet a tó Budapesthez közelebb eső, frekventáltabb városaiban, főleg Siófokon, Balatonfüreden és Balatonlellén - mondta az InfoRádiónak a Hypo Alpe-Adria Leasing üzletág igazgatója.

Király György hozzátette: megélénkült az ingatlanpiac a tó környékén, nagyon sok telek kelt el és számos építkezés kezdődött meg vagy vár engedélyezésre.

Ma a legtöbben már befektetési céllal vásárolnak ingatlant a Balaton közelében, vagy azért, mert egy olyan helyet szeretnének, ahová elutazhatnak kikapcsolódni, de nem akarnak például egy kert rendben tartásával foglalkozni - magyarázta a Hypo Alpe-Adria Leasing üzletág igazgatója.

A hagyományos nyaralók piaca sem pang már, ám jóval kisebb a kereslet irántuk, mint az új építésű ingatlanok iránt. Egy társasházi lakás négyzetméterének bruttó ára a Balaton mellett 350 és 600 ezer forint között alakul az épület fekvésétől függően - fűzte hozzá Király György.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást