Még távoli az egyezség a fuvarozók tárgyalásán

Infostart
2008. május 29. 18:05
Jövő kedden folytatják a szerdán megkezdett szakmai tárgyalásokat a fuvarozói érdekvédelmi szervezetek az érintett minisztériumokkal és hatóságokkal - mondta az InfoRádiónak a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete ügyvezető főtitkára.

Dittel Gábor közölte: a felek addigra konkrét megvalósíthatósági tervekkel, illetve ütemtervekkel állnak elő az eddigi követeléseikre vonatkozóan.

Az ügyvezető főtitkár emlékeztetett: a tárgyaláshoz csatlakozott érdekvédelmi szervezetek egyebek mellett a használatarányos útdíj rendszerének bevezetését, a hétvégi korlátozások enyhítését szorgalmazzák.

Dittel Gábor megismételte: a fővárosi behajtási díj, a magas üzemanyagárak, a méltánytalan súlyadó-fizetési rendszer, illetve a szabálysértések esetén kirótt irreálisan magas büntetési tételek rontják a fuvarozók versenyképességét.

A Pénzügyminisztérium illetékese korábban jelezte: nem változtat a jövedéki adó és az áfa mértékén, de keresi a lehetőséget egy mindkét fél számára elfogadható egyezség kialakítására.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást