Rendkívüli műszak a Volkswagennél - száguld a Golf

Infostart
2008. május 5. 10:33
A Volkswagen Golfok iránt akkora a nemzetközi kereslet, hogy az autógyár rendkívüli műszakok beiktatásával próbál eleget tenni a megrendeléseknek. Nyárra átmenetileg kétezer egyetemistát is felvesznek a VW wolfsburgi központjába.

A Volkswagen Golfok iránt akkora a nemzetközi kereslet, hogy az autógyár rendkívüli műszakok beiktatásával próbál eleget tenni a megrendeléseknek.

A legnagyobb európai autógyár, a Volkswagen központi telephelyén idén összesen 700 ezer gépkocsi gyártását tervezik. Ez mintegy 8,5 százalékkal haladja meg a tavalyi szintet. A Golf, a Touran és a Tiguan típusokat Wolfsburgban állítják elő.

A Golf iránti kereslet váratlanul felszökött, így a nyáron szokásos csökkentett létszámú gyártás helyett már most rendkívüli műszakkal készülnek a következő hónapokra. Nyáron pedig 2000 egyetemista idénymunkás beállításával igyekeznek majd csillapítani a vevők Golf-éhségét.

A Volkswagen bizonyos típusai iránt nemcsak Németországban, hanem Kínában, és egyes latin-amerikai országokban is jelentősen emelkedett a kereslet. A cég új modellek bemutatásával igyekszik fenntartani a vásárlók érdeklődését. Hamarosan érkezik a Passat coupé cabrió, amelynek ára 30-55 ezer euró között lesz.

Hanganyag: Vincze András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást