Gyuris: "2008 a fordulat éve lesz"

Infostart
2008. április 29. 17:21
Az FHB Jelzálogbank Nyrt. 6540 millió forint adózás előtti eredményt ért el, ez a tervezett eredménytől 19,8 százalékkal marad el, legfőképp a subprime válság miatt - mondta el az InfoRádiónak a bank vezérigazgatója. Gyuris Dániel hozzátette: a társaság nem fizet osztalékot többek között a várható romániai terjeszkedés miatt.

A társaság tervezett eredményéhez képest a 19 százalékos elmaradásnak a legfőbb oka elsősorban az amerikai suprime válság Magyarországot is érintő forrásköltség-emelő hatása volt - mondta az InfoRádiónak az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója.

Gyuris Dániel kiemelte: a 2008-as feladatok teljes körű teljesítése érdekében minden forrásra szükség van, valamint a térségi terjeszkedés előkészítése is folyik, döntő mértékben a román piacra való kilépés jegyében, így a tulajdonosok részéről elfogadható és megszavazható volt az a döntés, hogy nem fizet osztalékot a bank.

A 2007-es év volt a mélypont, ugyanis az államilag támogatott ötéves kamatperiódusú hitelek átárazódása erre az évre esett - hangsúlyozta a vezérigazgató. Gyuris Dániel hozzátette: ezt előre látva az igazgatóság 2005 végén elfogadott egy stratégiát, amely megvalósítása tavaly be is fejeződött.

A bankcsoport építkezése tekintetében az eredeti tervezett ütemet tartották, ezért egyértelmű, hogy a bankcsoport teljesítményében 2008 a fordulat éve lesz - emelte ki a vezérigazgató. Hogy ezt mennyire gyengíti a hitelpiaci válság kihatása a magyar piacra, azt nehéz megjósolni - tette hozzá.

Gyuris Dániel szerint 2008-ra elkezdenek beérni azok a gyümölcsök, amelyeket a 2007-es év fejlesztésével kezdtek ültetni.

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója 2008-ra kétszámjegyű növekedést vár, az első negyedévi jelentésben szereplő számok ezt majd alátámasztják.

A bankcsoportot és annak céljait alá tudják rendelni annak az elvárásnak, hogy az ingatlan- és a finanszírozási üzletág kart karba öltve tudjon a piacon megjelenni - közölte a vezérigazgató.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást