Richter közgyűlés: 450 forintos osztalék

InfoRádió / MTI
2008. április 28. 17:21
A Richter Gedeon Nyrt. hétfői éves közgyűlése részvényenként 450 forint osztalék kifizetéséről döntött, jóváhagyva az igazgatóság javaslatát.

A gyógyszergyár az évek óta változatlan osztalékpolitikájának megfelelően a tavalyi nyereség 25 százalékát osztja szét a részvényesek között. Az idén ez összesen 8,362 milliárd forint osztalékot jelent, a fennmaradó 25,47 milliárd forint az eredménytartalékba kerül. Tavaly részvényenként 690 forintot fizetett a cég.

A közgyűlésen elfogadott, magyar számviteli szabályok alapján készült beszámoló szerint a Richter 2007-ben 33,832 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 34,3 százalékkal alacsonyabb az előző évinél, árbevétele 171,216 milliárd forint volt, az előző évi szinten maradt.

Bogsch Erik vezérigazgató a beszámolót ismertetve kifejtette, hogy 2007-ben törés következett be a korábbi évek növekvő eredményeihez képest: a társaság nyeresége csökkent, árbevétele pedig stagnált, elsősorban a belföldi kedvezőtlen piaci környezet miatt. Hozzátette, hogy az export-építő stratégiának köszönhetően a Richter így is tisztes nyereséget ért el.

Kitért arra, hogy a lengyel Polpharma gyógyszeripari céggel való egyesülés zárása az első félévben várható, a szükséges engedélyek megszerzése után.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kaputa Júlia tudósítása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást