"A MÁV ÁBE botrány nem rendezi át a piacot"

Infostart
2008. április 21. 17:03
Sem az alacsony árak, sem pedig a MÁV Általános Biztosító Egyesület botránya nem állítja le az árversenyt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás piacán - mondta a K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletágvezetője. Kaszab Attila az InfoRádió kérdésére elmondta: nem tartja kizártnak, hogy átvegyék a MÁV Általános Biztosító Egyesület ügyfélállományát.

Lassul a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás piacának növekedés: míg az utóbbi években 6-8 százalékkal lett nagyobb, 2007-ben ez az arány már csak 2,9 százalékos volt - mondta az InfoRádiónak a K&H Biztosító üzletágvezetője, hozzátéve: a Casco piaca 4 százalékkal kisebb lett.

Kaszab Attila úgy véli: a következő években a díjbevételek nem nőnek a korábban megszokott mértékben, ezért egy darabig tovább tart majd az árverseny; a társaságok az egyre részletesebb szegmentáció felé fognak fordulni.

A K&H Biztosító a legutóbbi kampányidőszakot negatívan zárta: 61 ezren mondták fel szerződésüket, míg 46 ezren érkeztek hozzájuk, ez azonban annak a következménye is, hogy a cég az utóbbi két évben portfóliója átstrukturálásán dolgozott.

Kaszab Attila nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a K&H Biztosító pályázik a MÁV Általános Biztosító Egyesület ügyfélállományának megszerzésére, ennek eldöntéséhez azonban ki kell kalkulálni, hogy mi várható a portfólió átvétele után.

A szakértő szerint a MÁV ÁBE-val kapcsolatos botrány nem rendezi át a piacot, a történtek azonban felhívják az emberek figyelmét arra, hogy meg kell gondolni, milyen hátterű biztosítóval kötnek szerződést.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást