Máig perben áll a MÁV és a MÁV ÁBE

Infostart
2008. április 15. 19:15
Négy-ötszörösét kéri számon a MÁV Általános Biztosító Egyesület egykori alapítójától, a MÁV Zrt.-től, mint amit az elismer - mondta a vasúttársaság jogi igazgatója. Neumann Márta szerint a 2006. januári kilépés óta az egyesület a MÁV nevet is jogtalanul viseli.

Csaknem két hete annak, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete közzétette: a tartalékok csökkenése miatt eljárást indított a MÁV Általános Biztosító Egyesület ellen, valamint kezdeményezte a vezető matematikus és az egyesület első emberének felmentését is. Később az is kiderült: a MÁV biztosítónál milliárdos sikkasztás történt, a hatóság letartóztatta az egyesület elsőszámú vezetőjét és további személyeket.

A pénzügyi felügyelet biztosokat rendelt ki a VPOP kérésére, akik múlt hét péntektől irányítják az egyesületet.

A MÁV Zrt. 2005. óta áll perben az egyesülettel. A MÁV ÁBE egykori alapítója tartozik a biztosítónak, a vita az összegről folyik közöttük. A közlekedési vállalat kevesebb, mint 100 millió forintot fizetne, az egyesület ennek majdnem ötszörösét kéri.

Az biztosító egyesület és egykori legjelentősebb tagja között 2005-ben romlott meg a viszony, amikor is a siófoki vasúti baleset után a közlekedési vállalat nem volt elégedett a biztosító eljárásával és az általa kifizetett összeggel.

A MÁV sorra mondta fel a szerződéseit, az ÁBE azonban vitatta a szerződések megszüntetésének módját és a még kifizetett biztosítási díj összegét.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást