Felügyeleti biztosok a MÁV-ÁBE élén

Infostart
2008. április 11. 15:07
A vám- és pénzügyőrség kérésére azonnal felügyeleti biztosokat küldött ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a MÁV Általános Biztosító Egyesülethez.

A felügyelet szóvivője az InfoRádióban elmondta: mostantól a biztosok vezetik a céget.

Binder István hozzátette: a biztosítottaknak nincs az üggyel kapcsolatban feladatuk, az eddigi gyakorlat szerint adott időszakonként be kell fizetniük a biztosítási díjakat.

Annak sem kell aggódnia, aki egy olyan járművel ütközik, amelyet a MÁV-ÁBE-nél biztosítottak, mert biztos, hogy hozzájutnak a pénzükhöz.

A PSZÁF azután döntött felügyeleti biztosok kinevezése mellett, hogy a pénzügyőrség felkérésére vizsgálatot kezdett az egyesületnél.

A felügyelet a múlt héten azt közölte: április 8-tól visszavonásig felfüggesztette a MÁV ÁBE kötelező gépjármű felelősségbiztosítások értékesítését. A felügyelet egyúttal kezdeményezte a biztosító első számú vezetőjének és vezető biztosításmatematikusának a felmentését.

A határozat szerint a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások értékesítési tevékenység felfüggesztését és az állomány átruházásának előkészítésére való kötelezést az egyesületnél meglévő állomány tartalékhiánya indokolta, amely hosszú távon veszélyezteti az intézmény biztonságos működését.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást