Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A tőzsde kész tárgyalni az OTP és a MOL vezetésével

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kész tárgyalásokat folytatni a Budapesti Értéktőzsdét tulajdonló konzorcium az OTP és a MOL vezetésével - mondta el az InfoRádiónak az egyik fő tulajdonos, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója. Az ügy előzménye, hogy a két legnagyobb magyar tőzsdei cég levelet írt a BÉT tulajdonosainak, amelyben a konzorciumba való belépésüket kérték, és egyben beleszólást a budapesti tőzsde irányításába.

Hajlandó tárgyalni a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) osztrák tulajdonosi konzorciuma az OTP Bank Nyrt. és a MOL Nyrt. vezetésével annak kapcsán, hogy a két társaság "szorosabb együttműködést" tervez a tőzsde többségi tulajdonosaival.

Az egyik fő tulajdonos, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a konzorcium egy válaszlevelet juttatott el az OTP és a MOL vezetéséhez, amelyben kifejezik, hogy készek tárgyalni annak érdekében, hogy minél erősebb legyen a budapesti részvénypiac, és minél jobban kiszolgálja a magyarországi érdekeket. Patai Mihály hozzátette: jelenleg az időpontok egyeztetése zajlik az ügyben.

Az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója arra a felvetésre, hogy a tőzsde elnöke távozna, azt felelte: pletykákkal nem foglalkozik. Kiemelte: a közgyűlés dönt a kérdésben, de arra számít, hogy marad posztján a jelenlegi elnök.

Korábban a két legnagyobb magyar tőzsdei cég levelet írt a BÉT tulajdonosainak, amelyben a konzorciumba való belépésüket kérték, és egyben beleszólást a budapesti tőzsde irányításába.

Hanganyag: Kaputa Júlia