eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kevesebb cég tervez leépítést az idén

A tavalyi 15 százalékkal szemben az idén a cégek 9 százaléka tervez leépítést.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium közös felmérése szerint az idén a vállalatok 67 százaléka nem tervez létszámváltozást, míg 24 százalékuk várhatóan növeli a foglalkoztatást.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján közzétett adatok alapján az iparban a cégek az átlagnál nagyobb, 29 százalékos arányban terveznek létszámnövelést, a szolgáltatást végzo cégeknél ez az arány 22 százalék, míg a mezogazdaságban 14 százalék.

A felmérés szerint tartós a munkaerőhiány a feldolgozóiparban, a szállításban, a távközlésben, az építőiparban.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×