eur:
392.88
usd:
368.29
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Tárgyal a Hankook és a szakszervezet

Megkezdődtek az érdemi tárgyalások a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és a Hankook Tire Magyarország Kft. között a rendezett munkaügyi kapcsolatok érdekében - közölte a szövetség és a cég közös közleményben.

Az első tárgyalási napon arról állapodtak meg a Hankook illetékesei és a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) képviselői, hogy milyen keretek között folyjon tovább a munka, valamint, hogy minél hamarabb rendezik a munkaügyi kapcsolatokat az érdekképviselet és a munkaadó között - tájékoztatta az InfoRádiót a szervezet alelnöke.

Székely Tamás hozzátette: a Hankook a Fővárosi Ítélőtábla határozata alapján elismerte a szakszervezetet.

A szakszervet azt szeretné elérni, hogy kollektív szerződés jöjjön létre a munkavállalók és a munkaadó között. Ebben szabályoznák többek között a túlórákat, a műszakpótlékokat és a béren kívüli juttatásokat - közölte a VDSZ alelnöke.

Székely Tamás optimista: bízik a tárgyalások sikereiben. Az érdekképviselet alelnöke hozzáfűzte: a vállalat vezetése havi rendszerességgel egyeztet majd a szakszervezettel, és hamarosan elkezdődik a kollektív szerződést előkészítő szakértői munka is.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×