Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Veres: Moszkvának nincs köze az MVM vezérigazgatójának menesztéséhez

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Villamos Művek Zrt. szervezeti átalakításával és az árampiac szabályozásának módosításával a kormánynak az a célja, hogy se 2008-ban, se az utána következő években az áramár ne jelentsen nyomást az inflációra - mondta a pénzügyminiszter a kormányszóvivői sajtótájékoztatón. Veres János szerint az átalakításokat követően csökkenhet az áram ára.

A pénzügyminiszter egyetértett a Magyar Nemzeti Bank állásfoglalásával, amely szerint az energiaárak csaknem 1 százalékkal emelhetik az inflációt, ha az állam nem avatkozik be.

Veres János arra egyelőre nem tudott válaszolni az InfoRádióban, hogy mikor nevezik meg a Magyar Villamos Művek új vezérigazgatóját, és elmondta azt is, hogy a változtatások hátráltathatják a cég tőzsdére történő bevezetését is.

Azt azonban cáfolta, hogy elkészült volna az Új Tulajdonosi Programba bevont cégek listája, mint ahogy azt is, hogy az MVM vezetőjének menesztése összefüggésbe hozható lenne a miniszterelnök moszkvai útjával vagy az OMV-MOL vitával.

Szervezeti változás kell

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerint szervezeti és nem személyi változásokkal oldható meg, hogy verseny alakuljon ki a magyar árampiacon.

Lendvai Ildikó az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a monopolhelyzet megváltozásához azt is meg kell nézni, hogy adott esetben a Magyar Villamos Műveknek milyen más szerepet lehetne adni.

Hanganyag: Kaputa Júlia