Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ománi céggel kötött stratégiai megállapodást a MOL

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a MOL és az Oman Oil Company. A magyar olajcég elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta: ez az együttműködés lehetőséget ad a MOL-nak a közel-keleti térségben való megjelenésre. Hernádi Zsolt hozzátette: a stratégiai partnerségek azok, amelyek a társaság hosszú távú növekedését biztosítják.

Stratégiai megállapodást kötött a MOL és az Oman Oil Company. A magyar társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölte: 8,7 millió törzsrészvényt, az alaptőke 8 százalékát értékesíti az omániaknak, a MOL pedig részesedést szerez nemzetközi eszközökben, valamint készpénzt kap.

A magyar cég elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta: a plusz forrásokat fejlesztésekre és terjeszkedésre fordítják, hozzáfűzve, a stratégiai partnerségek biztosítják a társaság hosszú távú növekedését.

Az OMV-ről szólva Hernádi Zsolt közölte: jót kell tudni csinálni, úgy, hogy közben értéket kell teremteni. "Amit most az OMV elkezdett, az értékrombolás" - fűzte hozzá a MOL elnök-vezérigazgatója.

Hernádi Zsolt szerint a magyar olajcég tranzakciói nem versenykorlátozók: a MOL-csoport az évek során megtanulta, hogy a verseny jó, ez segített a szolgáltatások minőségének fejlesztésében.

A Déli Áramlat gázvezetékről Hernádi Zsolt azt mondta: a kormányközi megállapodás mellett fontos kérdés, hogy milyen vállalatközi egyezségek jönnek majd létre, azt azonban nem tudta megmondani, hogy a MOL-nak milyen szerepe lesz a megvalósításban.

Az elnök-vezérigazgató emlékeztetett arra: a magyar vállalat és az orosz Gazprom közös cége folyamatosan készít megvalósíthatósági tanulmányokat a Déli Áramlatról.

Arra a kérdésre, hogy az orosz-magyar megállapodás veszélyezteti-e az európai Nabucco-projekt végrehajtását, a MOL elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott: az ilyen egyezségek után a Nabuccóra nagyobb figyelmet fordítanak, amire nagy szüksége van az uniós tervnek.

Hanganyag: Kaputa Júlia