Nagyszabású fejlesztésbe kezd az Antenna Hungária

Infostart
2008. március 10. 14:46
Az Antenna Hungária Zrt. a következő évi 4-7 milliárd forintot költ fejlesztésre öt évben, és részt vesz a hamarosan kiírandó digitális tv- és rádió tenderen.

Az infrastruktúra bővítésére a következő öt évben évi 4-7 milliárd forintot költ az Antenna Hungária Zrt. - erről a társaság vezérigazgatója beszélt. Jean-Francois Fenech bejelentette: március 10-től a cég logót és arculatot váltott.

A társaság 2007 júliusa óta a francia TDF-csoportnak. László Géza, az Antenna Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke szerint azért volt fontos a tavalyi akvizíció, mert most indul Magyarországon a digitális műsorszolgáltatás.

Jean-Francois Fenech kiemelte: fontos szerepet kívánnak betölteni a digitális rádiózás és televíziózás piacán, és független, semleges szolgáltató kívánnak lenni, és olcsó, megfizethető szolgáltatást indítani.

Az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója hozzátette: ma a társaság bevételeinek 60 százaléka az analóg sugárzásból származik. A cél, hogy a következő négy-öt évben a fő bevételi forrás a digitális sugárzás legyen.

Magyarországot hídfőállásnak tekinti a tulajdonos TDF-csoport, és figyeli a régiós lehetőségeket - hangsúlyozta Jean-Francois Fenech, aki példaként említette a szomszédos országok mellett Bulgáriát, ahol üzleti lehetőségeket látnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást