Verheugen: Az Európai Bizottság támogatja a magyar reformokat

Infostart
2008. március 7. 10:28
Az Európai Bizottság alelnöke elismeréssel szólt a magyarországi reformprogramról a Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszterrel folytatott megbeszélése után. Günter Verheugen szerint a bizottság támogatja a magyar reformokat.

Az Európai Bizottság alelnöke szerint a bizottság a legteljesebb mértékben támogatja azokat a reformokat, amelyeket Magyarország kíván megvalósítani a közeljövőben.

A Budapesten tartózkodó Günter Verheugen kiemelte: Magyarország napjainkban az Európai Unióban a legambíciózusabb reformfolyamatot indította be, amely illeszkedik az unió hosszú távú erőfeszítéseihez.

A bizottsági alelnökkel tárgyaló önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint Magyarország az elmúlt két évben sokat tett a modernizációért, a következő időszakban a kormány olyan újabb kezdeményezéseket indít, amelyek javítják az ország versenyképességét.

Bajnai Gordon ezek közé sorolta a tervezett adóváltoztatásokat, a munkára ösztönző kezdeményezéseket, a szociális intézkedéseket, a meghirdetett új tulajdonosi programot, valamint az oktatás terén tervezett reformlépéseket is.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást