PwC: a versenyképesség növelése nem célja a kormányzati adócsomagoknak

Infostart
2008. február 29. 15:00
A három lehetséges adóváltoztatási koncepció közül a járulékcsökkentő központú javaslat az, amely leginkább kedvezne a vállalkozásoknak és fehérítené a gazdaságot - mondta el az InfoRádiónak Erdős Gabriella, a PricewaterhouseCoopers (PwC) cégtársa.

A Gyurcsány Ferenc kormányfő által hétfőn ismertetett három lehetséges adóváltoztatási koncepció három különböző célcsoportnak szól - közölte a PricewaterhouseCoopers (PwC) cégtársa.

Erdős Gabriella az InfoRádiónak kifejtette: az első javaslat szerint a munkáltatót nem terhelnék járulékterhek, mindent a munkavállalónak kellene viselnie, a második szerint a személyijövedelem-adó terhelés csökkenhet, míg a harmadik a járulékcsökkentésekkel a vállalkozásokat, leginkább a kisebb vállalkozásokat segítené.

Hosszú távon a harmadik verzióban van meg annak a lehetősége annak, hogy egy jelentős járulékcsökkentéssel az ország versenyképessége javuljon - hangsúlyozta.

Erdős Gabriella szerint nem hiba, hogy csak a mikro vállalkozásokat érintené kedvezően a tb-terhek jelentős mérséklését előrevetítő csomag, mert ennek élénkítő és fehérítő hatása lenne. Hozzátette: az is igaz, hogy mindig a nagyok adnak lökést a gazdaság élénkítésének.

A versenyképesség növelése nem célja az adócsomagnak, hanem a foglalkoztatottság növelését tűzte ki célul - emelte ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) cégtársa.

Kifejtette: az intézkedések egyike sem elég ahhoz, hogy érzékelhető versenyképesség-javulást hozzon.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást