Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az év üzletembere még többet jótékonykodna

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jótékonykodik, sőt egyre több pénzt és időt szán a hátrányos helyzetű fiatalok támogatására létrehozott alapítványaira. Jaksity György, aki elnyerte az Ernst and Young által alapított \"Az év üzletembere\" díjat, már készül a nemzetközi megmérettetésre.

Az 1967-es születésű Jaksity György 1990-ben részt vett a Budapesti Értéktőzsde alapításában. 1993-ban alapította az akkor még Concorde Értékpapír Ügynökség néven bejegyzett kft., amely jelenleg már részvénytársasági formában működik. Később a tőzsdetanács tagja lett, majd 2002-től 2004-ig a tőzsde elnöke volt.

A Tőzsdei kézikönyv, az "És a világot elönté a szmötyi", valamint A pénz természetes című kötetek szerzője.

A Concorde Értékpapír Zrt. fennállása óta nyereséges, sőt egyre javuló eredményeket ér el - mondta ez az InfoRádióban az üzletember, arra válaszolva, minek is köszönheti a most elnyert elismerést. Hozzátette: eredményeiket a világ egyik legnagyobb pénzügyi válságában is megőrizték.

Több alapítványt is létrehozott már hátrányos helyzetű fiatalok támogatására. A Mosoly Alapítvány 12 éve működik, amelyből további három "nőtt ki" eddig, de Jaksity György terve szerint pénzből és idejéből is egyre többet fordít majd a jótékonykodásra.

Az üzletember most a nemzetközi megmérettetésre, a Monte Carlo-i "Enterpreneur Of The Year" (Az év üzletembere) versenyre készül, amely szavai szerint több hónapját emészti fel.

Hanganyag: Kaputa Júlia