eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Csaba László: "A recesszió már itt van"

Csaba László közgazdász szerint az már egyértelmű, hogy recesszió van, de például az Európai Unió gazdaságát, és azon belül a magyar gazdaságot kevésbé érinti a pénzügyi válság.

A recesszió már itt van, hiszen a bankok nyeresége visszaesett, és a tőzsdeindexek is zuhantak - mondta az InfoRádiónak Csaba László közgazdász.

A szakember kifejtette: már csak az kérdéses, hogy milyen következményekkel jár és meddig tart a visszaesés.

A közgazdász kiemelte: az Európai Unió gazdasága elég zárt, a külkereskedelem 85 százaléka az unión belül zajlik, így ez védelmet jelent.

Ugyanakkor ha egy nagy nemzetközi cég bajba kerül, az mindenhol a világon érezteti majd a hatását, és a gazdasági növekedés lassulásával jár - tette hozzá Csaba László.

A magyar gazdaságot nem érinti a válság, mert nem a magyar jelzáloghitel-piac omlott össze, de az is igaz, hogy a tőzsdéken tapasztalt jelentős visszaesés hatással lesz hazánkban is - emelte ki a közgazdász.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×