eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A megújulók között a napenergia a sláger

Hiába emeli meg a megújuló energiák részarányára vonatkozó elvárásokat az unió, nem biztos, hogy a tagállamok hajlandóak lépni az ügyben - mondta az InfoRádiónak az energiainfo.hu felelős szerkesztője. Bakonyi Attila szerint a megújulók közül a napenergia lehet a sláger.

Kérdéses, hogy az uniós tagállamok hajlandók-e tenni bármit is a megújuló energiák részarányának növelése érdekében - mondta az InfoRádiónak az energiainfo.hu felelős szerkesztője.

Bakonyi Attila szerint a zöldenergia-források közül a "sláger" a napenergia lehet, ezt jelzik az ipari mutatók, és így becsülik az elemzők is.

A napenergia-felhasználás hatékonyságának növelése sok kutatás középpontjában áll, és éppen az elért eredmények hatására ez nagyobb teret nyerhet a megújuló energiák között, de a biomasszában is van lehetőség - tette hozzá az energiainfo.hu felelős szerkesztője.

Az kevésbé valószínű, hogy a szélenergiát preferálják a befektetők, mivel a háttérberuházások meglehetősen költségesek; hasonló a helyzet a vízenergia területén is - közölte Bakonyi Attila.

Az energiainfo.hu felelős szerkesztője elmondta: leginkább a Közel-Keleten más alternatív energiaforrásokba is invesztálnak befektetők, például a hidrogénnel kapcsolatos fejlesztésekbe.

Bakonyi Attila szerint a napenergia azért is válik egyre népszerűbbé, mert már az egyéni felhasználók is igénybe veszik.

Míg egy évtizede egy kisebb napkollektoros rendszer felszerelése 4-5 millió forintba került, ma már ennek az összegnek a töredékéért is be lehet építeni így egy nagyobb családi házat - fűzte hozzá az energiainfo.hu felelős szerkesztője.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×