eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Ázsiában folytatódott a tőzsdei mélyrepülés

Folytatódott a gyengülés az ázsiai tőzsdéken: a tokiói börze vezető mutatója, a Nikkei 5,7 százalékkal esett az amerikai recesszióval összefüggő aggodalmak miatt. A vezető index 2005 októbere óta most először zuhant a lélektani határnak számító 13 ezer pont alá.

A szöuli értéktőzsde 4 százalékos árfolyamveszteséggel nyitott; az irányadó index 3,79 százalékos csökkenéssel, 1619,71 ponton állt.

A sanghaji tőzsde irányadó mutatója nyitáskor több mint 5 százalékot zuhant az előző napi 5,1 százalékos esés után, a hongkongi tőzsde pedig nyitáskor 6,1 százalékos zuhanás után 22.553 és fél ponton állt.

A szingapúri mutató nyitáskor 3,95 százalékot, a tajvani tőzsde indexe pedig 5,4 százalékot esett.

Tegnap erőteljesen gyengültek az ázsiai értéktőzsdék vezető mutatói a befektetőknek arra a félelmére, hogy lassulhat a globális gazdaságnövekedés. Az ázsiai csökkenést követték az európai tőzsdék is.

Londoni értékforgalmazók szerint jelentős hanyatlás után a a nyugat-európai tőzsdék ma tovább gyengülhetnek, miután a reggeli kereskedésben a vezető ázsiai értéktőzsdék mutatói veszteséggel zártak.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 30-43 pont (közel 0,8 százalékos) veszteséggel nyithat, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 pedig 32-47 pont (0,7 százalék) hanyatlással kezdhet.

Az esés folytatódására számítanak az elemzők kedden a Budapesti Értéktőzsdén is.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×