Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ázsiában folytatódott a tőzsdei mélyrepülés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Folytatódott a gyengülés az ázsiai tőzsdéken: a tokiói börze vezető mutatója, a Nikkei 5,7 százalékkal esett az amerikai recesszióval összefüggő aggodalmak miatt. A vezető index 2005 októbere óta most először zuhant a lélektani határnak számító 13 ezer pont alá.

A szöuli értéktőzsde 4 százalékos árfolyamveszteséggel nyitott; az irányadó index 3,79 százalékos csökkenéssel, 1619,71 ponton állt.

A sanghaji tőzsde irányadó mutatója nyitáskor több mint 5 százalékot zuhant az előző napi 5,1 százalékos esés után, a hongkongi tőzsde pedig nyitáskor 6,1 százalékos zuhanás után 22.553 és fél ponton állt.

A szingapúri mutató nyitáskor 3,95 százalékot, a tajvani tőzsde indexe pedig 5,4 százalékot esett.

Tegnap erőteljesen gyengültek az ázsiai értéktőzsdék vezető mutatói a befektetőknek arra a félelmére, hogy lassulhat a globális gazdaságnövekedés. Az ázsiai csökkenést követték az európai tőzsdék is.

Londoni értékforgalmazók szerint jelentős hanyatlás után a a nyugat-európai tőzsdék ma tovább gyengülhetnek, miután a reggeli kereskedésben a vezető ázsiai értéktőzsdék mutatói veszteséggel zártak.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 30-43 pont (közel 0,8 százalékos) veszteséggel nyithat, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 pedig 32-47 pont (0,7 százalék) hanyatlással kezdhet.

Az esés folytatódására számítanak az elemzők kedden a Budapesti Értéktőzsdén is.