eur:
392.54
usd:
366.04
bux:
66702.54
2024. április 25. csütörtök Márk

Csaknem öt százalékkal csökkent a reálkereset

Az elmúlt év január-novemberében a bruttó átlagkeresetek 8,3 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 2,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, a reálkereset - a fogyasztóiár-index 8 százalékos növekedése mellett - 4,7 százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A tavalyi év első 11 hónapjában a költségvetési szférában dolgozók bruttó átlagkeresete 6,3 százalékkal, a versenyszférában dolgozóké 9,7 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában.
A legalább 5 fős vállalkozásoknál és a költségvetési intézményeknél alkalmazásban állók száma a nemzetgazdaság egészét tekintve 2007. január-novemberben átlagosan 2 millió 765 ezer volt.

Tavaly az első tíz hónapban a bruttó átlagkeresetek 8,2, a nettó átlagkeresetek 2,5 százalékkal haladták meg a 2006 január-októberit, a reálkereset - a fogyasztóiár-index 8,1 százalékos növekedése mellett - 5,2 százalékkal csökkent.

A nemzetgazdaságban 2006 január-októberben a bruttó átlagkereset 7,9 százalékkal, a nettó 7,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a reálkereset - a fogyasztóiár-index 3,4 százalékos emelkedése mellett - 4,3 százalékkal nőtt.

Fidesz: indokolatlan sarcolások


A Gyurcsány-kormány gazdaságpolitikáját az indokolatlan sarcolások, a folyamatos adó- és járulékemelés, a gazdaság lefojtása jellemzi.

Az elmúlt évben a tömeges elbocsátások miatt kevesebben voltak alkalmazásban, mint egy évvel korábban. A legtöbb munkavállalót az egészségügy és az oktatás területéről, valamint a közigazgatásból bocsátották el - írta Babák Mihály parlamenti képviselő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×